Nieuwe kleuren in je interieur!

Thuiskomen kan een van de meest prettige gevoelens zijn. Na een lange werkdag of een treinreis achter de rug de voordeur sluiten en denken: eindelijk thuis. Dit gevoel heb ik eigenlijk altijd gehad maar de laatste tijd voelde ik dat ik iets miste. Als er vrienden over de vloer kwamen werd er altijd benoemd hoe fijn het huis was maar ik woonde al zolang op dezelfde plek dat het leek alsof ik mijn eigen verwondering een beetje was kwijt geraakt. Ik voelde mij heel prettig in huis maar ergens verlangde ik naar wat meer pit, naar een kleine verandering met een grote impact. Na wekenlang piekeren wat deze verandering moest inhouden, wist ik wat er mij te doen stond. De kleur in mijn interieur veranderen. Dit was geen lastige opgave, maar had wel heel veel invloed op de sfeer van het huis waardoor het weer als nieuw aanvoelt. Hoe is dit proces verlopen?

Kleine stappen

Het begint bij het nadenken over welke kleurverandering je überhaupt wilt toepassen. Hier moet je goed over nadenken. Wil je het tegenovergestelde van dat wat je hebt? Of alleen van tint veranderen? Het heeft allebei veel invloed maar wel een heel ander effect. Wanneer je van blauw naar rood gaat, ga je van een koude kleur naar een warme kleur. Maar wanneer je van rood naar oranje of paars gaat, blijf je bij een warme tint waardoor het eerst instantie lijkt alsof er niets verandert. Maar niets is minder waar. Je kan altijd verschillende warme tinten met elkaar combineren. Geloof me, dat zal je verrassen. Vervolgens begin je klein. Het lijkt verleidelijk om een deur of een muur te verven, maar om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt is het handig om eerst spullen te vervangen. Kussens op de bank, een vloerkleed of een tafelkleed op maat. Als je dit hebt gedaan, hoef je die muur waarschijnlijk niet meer te verven om verandering te zien.

Geen ligbed maar een strandstoel

Wanneer je denkt dat je leuke elementen hebt toegevoegd en je nog uitgedaagd voelt, kan het interessant zijn om eens helemaal out of de box te denken. Bijvoorbeeld door bepaalde meubels helemaal weg te halen, of in plaats van foto’s een groot schilderij op te hangen en als je een tuin hebt in plaats van ligbedden een strandstoel. Mijn hele woning ziet er na het toepassen van al deze dingen compleet anders uit, voor sommige zelfs onherkenbaar. Ik kan me in ieder geval weer een tijd goed vermaken in mijn nieuwe oude huis.

 

Geef een antwoord